Ik kom terug!!
Door: pieterleijten
Blijf op de hoogte en volg Pieter
08 Januari 2009 | Suriname, Paramaribo
Ik heb jullie via deze website op de hoogte gehouden van mijn wel en wee in Suriname. Ik zou tot 30 maart 2009 blijven, maar om gezondheidsredenen kom ik eerder terug en wel op maandag 12 januari a.s. zet ik weer voet op vaderlandse bodem. Ik vind het beter om allerlei onderzoeken in Nederland te laten verrichten. Door de luchtvochtigheid heb ik het benauwd gekregen. Waarschijnlijk is het mijn hart, dat het zwaar te verduren heeft hier!!Ook mijn astma speelt weer op, denk ik.
Jullie zullen me binnenkort wel op de een of andere manier weer zien. Zodra ik weer in Nederland en, zal ik een laatste bericht plaatsen en dan zal ik ook wel wat meer kunnen zeggen over mijn gezondheidssituatie. Met pijn in mijn hart moet iik voortijdig afscheid nemen van sweeti Sranan, maar het is ook wel weer fijn om thuis te zijn. Dan kan ik ook iets van de kou meemaken. Dat heeft toch ook wel weer zijn charme.
Nou, lieve mensen, dank voor jullie aandacht en tot ziens, horens, mails enz.
Liefs van Pieter.
08 Januari 2009 - 14:50
E:
Hey Pieter, nog gefeliciteerd natuurlijk met je verjaardag afgelopen Maandag.
Heb een veilige reis naar huis en ik hoop je snel weer eens te zien.
Groetjes, Eus. -
08 Januari 2009 - 15:02
Rob:
Geniet nog van de laatste dagen daar....
Zien je weer in Nederland.
Rob en Pepien -
08 Januari 2009 - 20:11
Verginia:
Hallo Pieter,
Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag afgelopen maandag. Jammer dat je eerder terug moet maar je gezondheid is belangrijk. Je hebt in ieder geval een mooie tijd gehad, heb ik via Irene en Yvonne kunnen lezen, waar je met plezier op terug kan mijmeren. Een goede terugkomst en tot horens.
Ook de groeten van Renger.
08 Januari 2009 - 21:50
Marlies:
hoi pieter
welkom terug , houd je
goed de komende dagen, sterkte , groetjes marlies en ruby-lee -
10 Januari 2009 - 09:02
Dominic:
Nou jongen, je komt maar weer lekker naar huis. Je gezondheid is het belangrijkste.
Groeten aan tante Lien, ze moet maar naar Nederland komen.
13 Januari 2009 - 12:41
Margot Poppen:
Hallo Piet
Mijn dochter vertrekt 8 febr naar Suriname voor stage. Zij heeft eind okt begin november een mkv aangevraagd tot op heden nog niets gehoord. Gisteren zijn we naar amsterdam afgereisd. Daar kreeg ze te horen dat ze geen visum meekereeg omdat die mkv er nog niet was, Thuisgekomen heeft ze gemaild met het consulaat in Suriname waar die papieren nou blijven. Jou is het wel gelukt in korte periode?/ Hoe heb je dat gedaan?? -
13 Januari 2009 - 20:36
Pieter:
Hallo Margot,
Ik heb in mijn eerdere verhalen van mijn reis verteld hoe ik het gedaan heb met mijn visum. Ik heb een mutiple entry visum voor 6 maanden aangevraagd en gekregen. Je kunt dan maximaal 3 maanden in Suriname blijven. Je moet dan even over de grens, bijv. Frans Guyana en je krijgt dan bij de grenspost een stempel van de militaire politie, om vervolgens weer voor drie maanden voor weer drie maanden een verblijsvergunning te krijgen. Je moet dan even langs gaan bij de vreemdelingenpolitie aan de Coppenamestraat te Paramaribo. Laat de aanvraag vervallen voor een MKV en vraag bovenstaand visum aan. Dat is de gemakkelijkste weg. Zo,n visum kost 92 euro. Laat je niet afschepen, ze kunnen moeilijk doen, maar je hebt recht op zo'n visum. In Suriname doet de vreemdelingenpolitie niet moeilijk. Ze vinden het daar ook een rare regeling, die niet werkt. Geen paniek dus, ga op de afgesproken datum naar Suriname en ga een paar dagen van te voren zo'n visum aanvragen via de website , ga naar het Consulaat om het visum af te halen en klaar is Kees, eh Margot.
Veel succes!