Ik ben weer terug in Nederland - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Pieter Leijten - WaarBenJij.nu Ik ben weer terug in Nederland - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Pieter Leijten - WaarBenJij.nu

Ik ben weer terug in Nederland

Door: pieterleijten

Blijf op de hoogte en volg Pieter

29 Januari 2009 | Nederland, Nijmegen

Lieve vrienden en familie,

Ik heb een tijd niets van me laten horen, maar nu vind ik eindelijk de rust om jullie het laatste nieuws te vertellen.

Zoals ik eerder berichtte, ben ik op 12 januari j.l. teruggekomen. En wat was het koud na drie en een halve maand tropische hitte. Ik klaag niet hoor, maar de overgang is gheel groot. De eerste weken had ik het erg koud. Ik ben echter goed opgevangen door Stefanie en Sake. Ik heb bij hen tot 23 januari j.l. rustig kunnen acclimatiseren. En het was nog gezellig ook!! Er werd voor me gezorgd en gekookt, heerlijk. Ik was blij dat ik niet direkt alleen hoefde te wonen. In Suriname was ik toch heel dikwijls onder de mensen.

Vanaf 23 januari j.l. zit ik in een tijdelijk appartement in een herenhuis op zolder. Een ruime woonkamer, slaapkamer en keukenblokje. Op de 1e verdieping heb ik een badkamer en keuken, die ik moet delen met nog een huurder, maar die persoon is er overdag nooit, deus ik heb het rijk alleen. Het huis staat in een goede, veilige buurt.

Het gaat langzaam beter met mijn gezondheid. De hartklachten nemen langzaam af en ik heb het minder benauwd. Wellicht kwamen die klachten voort uit de hitte en luchtvochtigheid. Geen reden voor paniek dus!!

Ik weet niet meer precies of ik heb verteld van mijn reis naar Curacao. Het was zeer de moeite waard, vriendelijke mensen, fijn klimaat, schone straten, luxe winkels en mooie tropische stranden. Heel anders dan Suriname.

De laatste dag ben ik nog met Cornellie bij tante Olga geweest, de oudste nog levende zus van Stefanie´s opa Zinhagel. Ze maakt het goed en wordt nu verzorgd door August, een broer van Runette, de moeder van Stefanie. Ik moest de groeten doen aan de familie in Nederland. Dus bij deze!

Mijn tijdelijke adres is± Voorstadslaan 351, 6542 TE Nijmegen
tel 0648740109

Nou lieve mensen, dit is voorlopig mijn laatste bericht. Dank voor jullie aandacht en lieve reakties en het ga jullie goed in 2009!!

• 29 Januari 2009 - 19:32

Eugenio:

Goed zo Pieter! Blij dat het je weer beter gaat!

• 29 Januari 2009 - 21:09

Oele En Ineke:

Welkom terug in Nijmegen. Kom maar een keer uitgebreid vertellen bij een etentje. Bel maar voor een afspraak. Groetjes en tot ziens Ineke

• 30 Januari 2009 - 10:58

Mavis:

Welkom thuis Pieter, ik hoop dat je hier weer snel kunt wennen.

Groet Mavis

Verslag uit: Nederland, Nijmegen

Hallo lieve vrienden en familie,

Ik hou jullie op de hoogte.

29 Januari 2009

Paradise Island

22 Oktober 2008

Plantage Vier Kinderen en Brownsberg
Pieter

Hallo lieve vrienden en familie, Het is dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding vertrek ik op 1 oktober a.s. naar Suriname om daar te overwinteren. Ik kom op 30 maart 2009 weer terug naar Nederland. De vorige twee reizen zijn zo goed bevallen, dat ik nu voor langere tijd wil genieten van de zon, de natuur en van de lieve mensen die ik daar heb ontmoet. En niet te vergeten het heerlijke Surinaamse eten. Ik heb in Nieuw Charlesburg, een wijk in Paramaribo, een leuk huisje gehuurd met airco en warm water en een heerlijk terras. Het huisje ligt in een rustige veilige buurt, dicht bij de dierentuin! Ik zal regelmatig een dagboek op deze site bijhouden, zodat jullie kunnen lezen hoe het mij vergaat in Sweeti Sranang! Jullie kunnen ook reakties en opmerkingen plaatsen op deze site. Ik ben uiteraard ook benieuwd hoe het met jullie gaat in het koude nederland. (Gemeen he!!) Als ik een stukje plaats op de site, krijgen jullie daar automatisch een e-mail over. De voorbereiding ging niet echt gemakkelijk. Bij het aanvragen van het visum bleek dat ik een Machtiging voor Kort Verblijf (MKV)moet aanvragen. Deze maatregel is pas een week oud. Voor mensen met de niet-Surinaamse nationaliteit of origine en langer dan drie maanden in Suriname willen verblijven moeten die MKV hebben. Woensdag 17 september heb ik in allerijl alle gegevens verzameld en donderdagochtend naar het Consulaat in Amsterdam om het formulier met de stukken in te leveren. Ondanks dat er spoed achter gezet wordt, kan het zijn dat ik later moet vertrekken. Het is dus best nog wel spannend of ik de MKV voor 1 oktober a.s. heb. Ik hou jullie op de hoogte.

Actief sinds 22 Sept. 2008
Verslag gelezen: 1973